Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Sandd verkoopt zeker 12 miljoen kerstzegels

19-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Sandd 930x520
Sandd heeft ten minste 12 miljoen kerstzegels verkocht. Het bedrijf bezorgt dit jaar voor het eerst kerst- en nieuwjaarskaarten van particulieren en moest tot twee keer toe bijdrukken. Ook die zegels zijn uitverkocht. Om hoeveel zegels het in totaal gaat wil Sandd-topman Ronald van de Laar uit concurrentieoverwegingen niet kwijt.

Verkoopcijfers overtreffen verwachtingen

,,Het overtreft onze meest optimistische verwachtingen. Dat men er zo warm voor loopt, bewijst dat mensen wachten op lagere postzegelprijzen'', zegt Van de Laar.
De kerstzegels zijn goedkoper (50 cent) dan die van concurrent Post.nl (73 cent). Ze konden worden gekocht bij Blokker. Sandd bezorgt maar twee dagen in de week.

Eigen postzegel sinds oktober

In oktober maakte Sandd bekend ook de algemene consumentenmarkt voor brieven voor particulieren te gaan bedienen met een eigen postzegel. Daar rekent Sandd 55 cent voor. Een postzegel van PostNL kost 78 cent en vanaf 1 januari 83 cent. Als uitvoerder van de wettelijk vastgelegde postdienst moet PostNL echter vijf keer in de week bezorgen. Ook zijn er eisen over het aantal brievenbussen en postvestigingen dat PostNL moet handhaven.
Het ministerie van Economische Zaken is bezig met een onderzoek naar de postmarkt en de postdienst. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!