Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Sandd komt ook met eigen kerstzegel

07-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Sandd 930x520
Postbezorger Sandd introduceert na een eigen postzegel nu ook een eigen kerstzegel. Het bedrijf vraagt 50 cent om een kerstgroet te bezorgen, tegen 73 cent voor de officiële kerstzegel van PostNL. Sandd bezorgt maar twee dagen in de week.

60 cent voor Sandd's zegel

Vorige maand maakt Sandd bekend ook de consumentenmarkt voor brieven te gaan bedienen met een eigen postzegel. Daar rekent Sandd 60 cent voor.

PostNL

Een postzegel van PostNL kost 78 cent en vanaf 1 januari 83 cent. Als uitvoerder van de wettelijk vastgelegde postdienst moet PostNL echter vijf keer in de week bezorgen. Ook zijn er eisen over het aantal brievenbussen en postvestigingen dat PostNL moet handhaven.

Sandd goedkoper dan PostNL

Sandd liet afgelopen zomer weten de postdienst veel goedkoper aan te kunnen bieden dan PostNL. Het bedrijf stelde dat de postzegelprijs dan omlaag kan naar 55 cent. Vakbonden en PostNL verweten Sandd daarop dat het bedrijf dit alleen kan doen ten koste van de arbeidsvoorwaarden van zijn werknemers.
Het ministerie van Economische Zaken is bezig met een onderzoek naar de postmarkt en de postdienst. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!