Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Samsung wilt opgeknapte telefoons opnieuw verkopen

22-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
samsung galaxy 930 x 520
Samsung is van plan om oude telefoons op te knappen en opnieuw te verkopen als ‘gereviseerde’ telefoons. Dat zegt een bron in de financiële nieuwsdienst Reuters.
Geruchten
Samsung zou hiervoor gebruik maken van updateprogramma’s. Een woordvoerder van Samsung wilde niet ingaan op het verhaal.
Werkende onderdelen
Bij gereviseerde toestellen worden de werkende onderdelen verwijderd en hergebruikt. Deze toestellen zijn ingeleverd door klanten, die een nieuw toestel hebben gekregen. Door deze onderdelen bij elkaar te voegen, kan er een nieuwe werkende telefoon gemaakt worden.
Deze telefoons krijgen meestal een nieuwe batterij en behuizing. Deze telefoons worden dan voor een lagere prijs weer verkocht.
Apple
Het is nog niet bekend of deze gereviseerde telefoons ook in Nederland worden verkocht. Nu staan alleen Zuid-Korea en de Verenigde Staten op de lijst. Apple verkoopt gereviseerde telefoons al langer in meerdere landen, waaronder Nederland.
Bron: Reuters
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

gypsyjoy
gypsyjoy11 jan. 2019 - 12:38

Mediamarkt verkoop ook gebruikte telefoons, maar dan alsof het nieuwe zijn.......

bert de vaan
bert de vaan22 aug. 2016 - 18:04

hier in Nederland gebeurd dit al een tijdje bij voorbeeld bij Conrad.com ik heb er zelf ook een gekocht werkt prima

brooijmans
brooijmans22 aug. 2016 - 13:36

dit is een geweldig initiatief

1 Reactie
audb
audb22 aug. 2016 - 13:51

En het gebeurt nu al zonder dat je het weet. O.a. telefoon providers doen dat en er zijn zelfs winkels waar je niet wordt verteld dat het een gerepareerde telefoon is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!