Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Samsung werkt aan opvouwbare smartphone

4 sep 2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
samsung 930 x 520
Samsung werkt aan een nieuwe opvouwbare mobiele telefoon. Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern is van plan het nieuwe model in november te onthullen, liet Dong-Jin Koh, de directeur van Samsung, weten aan televisiezender CNBC.
Het gerucht ging al langer dat Samsung werkte aan een smartphone die teruggrijpt op de openklapbare gsm's die aan het begin van deze eeuw populair waren. Volgens Koh heeft onderzoek uitgewezen dat er een markt is voor een nieuwe vouwmodel.

Dubbelvouwen

Het apparaat klinkt als een traditionele dichtklaptelefoon, waarbij twee losse delen aan elkaar verbonden worden. Maar volgens CNBC zal de Samsung-telefoon bestaan uit één scherm die je kunt dubbelvouwen. 

Concurrentie

Samsung heeft het de laatste jaren moeilijk op de markt voor smartphones. De Zuid-Koreanen ondervinden niet alleen hevige concurrentie van Apple, maar ook van goedkopere merken als Xiaomi en Huawei. Die doen in technisch opzicht nauwelijks meer onder voor Samsung.

Relevant

Koh erkende tegenover CNBC dat een nieuwigheid bij Samsungs smartphonetak hard nodig was. ,,Iedere innovatie moet relevant zijn voor onze klanten. Ze moeten meteen beseffen: dit is waarom Samsung het heeft gemaakt.'' ANP/CNBC

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar