Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Samsung trekt stekker uit brandgevaarlijke Note 7

11-10-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
samsung galaxy note 7
Samsung trekt de stekker uit de Galaxy Note 7. Dat maakte het Zuid-Koreaanse bedrijf dinsdag bekend nadat het eerder al meldde de productie van het toestel om veiligheidsredenen voorlopig te staken. Nederlandse consumenten die tevergeefs wachten op de Samsung Galaxy Note 7 ontvangen ter compensatie een geheugenkaart.
Gewonden
Kort na de lancering van de Note 7 doken in een aantal landen verhalen op van spontaan ontbrandende of exploderende exemplaren. Meerdere mensen raakten gewond. Samsung besloot miljoenen toestellen om te ruilen. Inmiddels wordt in verschillende media melding gemaakt van zeven omgeruilde toestellen die ook in brand vlogen. De Note 7 werd alom gezien als een belangrijke concurrent van de iPhones van concurrent Apple. In eerste instantie gaf Samsung de schuld aan een accu-leverancier. Maar ook nadat een ander bedrijf de batterijen leverde, bleven problemen de kop opsteken.
Geheugenkaart ter compensatie
Nederlandse consumenten die tevergeefs wachten op de Samsung Galaxy Note 7 ontvangen ter compensatie een geheugenkaart van 128GB. Een zegsvrouw van Samsung kon niet zeggen hoeveel zogeheten pre-orders er in Nederland uitstonden en wat de precieze gevolgen voor Samsung verder zullen zijn. Samsung-geheugenkaarten van 128GB zijn vanaf circa 40 euro per stuk te verkrijgen.
Beurs
De problemen van Samsung zetten het aandeel van het bedrijf dinsdag op de beurs in Seoul stevig onder druk. Het bedrijf zag door een koersval van 8 procent dinsdag circa 17 miljard dollar aan beurswaarde verdampen.
De Galaxy Note 7 is een grotere, bijgewerkte versie van het topmodel Galaxy S7, die ook met een pennetje te bedienen is. De Note 7 is overigens niet het belangrijkste model voor Samsung. Het is een van de nieuwste modellen met alle nieuwste snufjes, maar het vlaggenschip van de fabrikant is de serie Samsung Galaxy 7, die in twee formaten wordt geleverd. Daarnaast verdient Samsung ook veel aan allerlei andere, goedkopere modellen.
Samsung blijft evengoed met een fikse schadepost van mogelijk tientallen miljarden dollars zitten. Daarnaast heeft het imago van het bedrijf een behoorlijke deuk opgelopen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

Davide23
Davide2322 okt. 2016 - 20:29

Beste Kassa, Ik had dus de Note 7 besteld. Verhaal bekend, gaat niet door. Geen probleem dan houd het op, althans dat dacht ik. Nu heb ik een factuur gekregen van Tele 2 om mijn abonnement en aansluitkosten + telefoon kosten te betalen. En klap op de vuurpijl staat er nog telefoonkosten voor een samsung galaxy edge 7 op de factuur. En niet voor de Note 7 want die hebben ze niet dus kan die ook niet op factuur gezet worden. Werd mij verteld door tele 2. Vervolgens wordt ik door Tele 2 gestuurd naar Typhone want daar heb ik mijn telefoon besteld en hun gaan over het contract. Met hun had ik al eerder contact gehad via email want via telefoon heb je een wachttijd van meer dan een half uur. Ze zeiden in de email dat ik niet kan annuleren mijn bestelling omdat de bedenktijd al voorbij is?!?!! Terwijl ik het toestel nog niet eens gehad heb. Nu heb ik weer een email gestuurd en ben ik aan het wachten en krijg ik geen gehoor. Ik word hier gek van! Kunnen jullie mij helpen??Mvg,Dave.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!