Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Samsung pompt geld in zelfrijdende auto's

14 sep 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520 zelfrijdende auto
Samsung trekt 300 miljoen dollar uit voor investeringen in technologie voor onder meer zelfrijdende auto's. De technologiegigant heeft grote ambities op dat vlak en kocht om die reden eerder al audiobedrijf en auto-onderdelenmaker Harman voor 8 miljard dollar. 

Intenties Samsung

,,De tijd is aangebroken om onze intentie de markt voor zelfrijdende auto's te betreden duidelijk te maken", zo liet het bedrijf weten. ,,Samsung is hier al een tijd op aan het broeden."
De eerste investering door het nieuwe fonds van Samsung wordt gedaan in TTTech. Hoeveel geld wordt gestoken in het bedrijf dat zich bezighoudt met software voor zelfrijdende auto's is niet bekendgemaakt.
Samsung is voor veel mensen bekend van zijn smartphones en televisies, maar is gemeten naar omzet ook onder meer de grootste maker van halfgeleiders ter wereld. Die brede technologische achtergrond en de ingang bij automakers via Harman geven het bedrijven het vertrouwen om zich te meten met de fikse concurrentie op de automarkt.

Concurrentie van Intel

De concurrentie bestaat onder meer uit chipgigant Intel, dat vorige maand Mobileye overnam voor 15,3 miljard dollar. Dat bedrijf is marktleider in software voor het voorkomen van botsingen. Qualcomm, een andere chipreus, is nog altijd verwikkeld in de afronding van zijn overname van het Nederlandse NXP voor 47 miljard dollar. NXP is wereldmarktleider in chips voor auto's. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar