Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ruzie over Zed en Sop op zwemdiploma

12-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1084 keer bekeken
  •  
zwemmen_04.jpg
De twee stripfiguurtjes Zed en Sop, een haai en een zeester, die staan afgebeeld op zwemdiploma's, hebben geleid tot een fikse ruzie. Optisport, die zwemlessen in 43 zwembaden begeleidt, heeft namelijk zelf nieuwe diploma's ontworpen en afgedrukt met daarop de twee stripfiguren, schrijft het AD.
Onredelijk
Koepelorganisatie Nationaal Platform Zwembaden (NPZ) is zo woest dat het Optisports erkenning als zwembad voor het Nationale Zwemdiploma heeft ingetrokken. NPZ vindt het onredelijk dat Optisport zelf aan de haal gaat met de stripfiguren en een diploma heeft ontworpen dat als twee druppels water op het oude zou lijken.
Kwaliteit van het diplomazwemmen
Optisport zegt dat het nieuwe diploma hoort bij de nieuwe medailles en merchandise die zijn ontworpen. De kinderen halen wel gewoon hun ABC en aan de eisen wordt niet getornd. De kwaliteit van het diplomazwemmen wordt nu gecontroleerd door zwembond KNZB en Kiwa. ANP/AD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!