Kassa

Ruzie FNV en Albert Heijn loopt verder op

15-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Logo_AlbertHeijn_07.jpg
De ochtendploegen bij de distributiecentra van Albert Heijn in Zaandam en Tilburg hebben vrijdag het werk neergelegd, nadat cao-onderhandelingen opnieuw waren vastgelopen. In Zwolle staken 80 uitzendkrachten, liet Marco van Moort van FNV Bondgenoten weten.
Overleg
,,Donderdag zijn we weer in gesprek gegaan met Albert Heijn, maar ze wilden niet praten over onze eisen. We geven ze dit weekend respijt om de medewerkers meer zekerheid te geven en anders gaan we maandag helemaal los'', zegt Van Moort. Hij verwacht dat de supermarkten die worden bevoorraad door de distributiecentra snel de gevolgen van de acties gaan voelen. ,,Vooral met versproducten gaan ze dat merken, producten die het vaakst aangevuld moeten worden.'' Bij de distributiecentra in Zaandam en Tilburg hebben volgens FNV Bondgenoten in totaal 200 medewerkers het werk neergelegd.
100 winkels
Volgens Albert Heijn worden ongeveer 100 winkels bevoorraad door de betreffende distributiecentra. Maar er is nog geen sprake van schappen die leeg raken. ,,We proberen allerlei maatregelen te nemen om klanten zoveel mogelijk buiten schot te houden'', aldus een woordvoerster.
CAO
Volgens de zegsvrouw wordt er vrijdagmiddag een nieuwe cao afgesloten met CNV Dienstenbond. De tweejarige cao geldt volgens Albert Heijn voor alle distributiemedewerkers en biedt werkzekerheid en een loonstijging van 3,5 procent in twee jaar. ,,Wij begrijpen niet dat FNV zich hier niet bij aansluit. Tijdens de gesprekken donderdag gingen ze gewoon door met het organiseren van acties, dat lijkt me geen goede basis om met elkaar aan tafel te zitten.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!