Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Rutte: Wilders speelt spelletjes met banen

27-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rutte_03.jpg
VVD-leider en premier Mark Rutte vindt dat PVV-leider Geert Wilders spelletjes speelt met de banen en pensioenen van Nederlanders door zijn pleidooi de Europese Unie de rug toe te keren en eurolanden financieel niet te hulp te schieten.
,,Dat is dodelijk voor Nederland, voor banen en pensioenen'', zei Rutte zondagavond in het lijsttrekkersdebat bij RTL4. Rutte wierp Wilders voor de voeten dat hij alleen maar kiezers probeert te winnen met ,,een schadelijk verhaal''. Volgens Rutte verkoos de PVV-leider bij de val van het kabinet dit voorjaar ook al het partijbelang boven het landsbelang.
Wilders herhaalde op zijn beurt dat Rutte de belangen van ons land ,,verkwanselt'' door ,,blanco cheques'' te geven aan landen als Griekenland en Spanje, terwijl burgers hier opgezadeld worden met ,,asociale bezuinigingen''. ,,U laat Nederland bloeden om de Grieken te helpen. U gelooft vermoedelijk ook nog in de tandenfee.'' Wilders vindt het onbegrijpelijk dat Rutte gelooft dat het geleende geld aan Griekenland nog terugkomt. Rutte zei overigens dat hij niet nog eens extra wil betalen als Griekenland zich niet aan de afspraken houdt.
Wilders bekritiseerde eveneens SP-leider Emile Roemer die hij ,,de grootste eurofiel'' noemde. Volgens hem wil de SP op termijn een politieke unie in de EU. Ook is de partij er voorstander van dat de Europese Centrale Bank staatsobligaties opkoopt van noodlijdende eurolanden.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!