Kassa

Rutte reageert op #IkRedHetNietMeer: "Wat we in 2022 kunnen doen is heel beperkt"

16-09-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
400 keer bekeken
  •  
mark rutte persconferentie

Premier Mark Rutte is vrijdag op zijn wekelijkse persconferentie ingegaan op de Kassa-actie #IkRedHetNietMeer: "Wat we in 2022 kunnen doen is heel beperkt", was zijn boodschap aan de mensen die nu al niet of nauwelijks meer kunnen rondkomen door de torenhoge inflatie.

Op 5 september lanceerde Kassa de actie hashtag #IkRedHetNietMeer om mensen die het financieel écht niet meer redden een gezicht geven. #IkRedHetNietMeer werd dagenlang trending topic en wij ontvingen duizenden reacties. Met 500 gebundelde verhalen ging Kassa's Amber Kortzorg vrijdag naar politiek Den Haag. Ze overhandigde het boekwerk onder andere aan premier Rutte. 

"In gesprek met energiebedrijven"

"We doen alles wat denken te kunnen doen om de ergste nood te lenigen. We zijn in gesprek met energiebedrijven. En op Prinsjesdag ligt er een groot pakket voor 2023. Wat er in 2022 nog kan, zal heel beperkt zijn."

De premier voegde eraan toe: "Wat we ook doen, het zal nooit alle problemen wegnemen en vooral het dempen zijn van de effecten."

Maandag zie je in Kassa alle reacties op de Kassa actie #IkRedHetNietMeer. Niet alleen van premier Rutte maar ook van andere ministers uit zijn kabinet.

Kassa - maandag 19 september - vanaf 20.35 uur op NPO1.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!