Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Rutte: Boek tot half maart geen reis naar het buitenland

15-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ski resort wintersport sneeuw 1127
Minister-president Mark Rutte heeft tijdens zijn coronatoespraak in het Torentje bekendgemaakt dat er een negatief reisadvies geldt, tussen nu en half maart, voor buitenlandse reizen. Ook wintersportvakanties in het voorjaar worden afgeraden. 
"Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen," aldus de premier. Voor veel landen is sowieso al een 'oranje' reisadvies, waarbij geldt dat niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden. "De risico’s en onzekerheden zijn te groot."

Vakantiehuisje in eigen land

"Als je ergens in Nederland een huisje hebt gehuurd rond de feestdagen, kun je daarheen, maar daar gelden wel dezelfde regels als thuis." Daarvoor geldt ook wat betreft Rutte: geen onnodige uitstapjes.

Rutte laat ook weten dat hij de buurlanden van Nederland heeft gevraagd reizen hiernaartoe te ontmoedigen. Bovendien moeten alle reizigers uit niet-EU landen vanaf dinsdag een negatieve test hebben om Nederland in te mogen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!