Kassa

'Ruim een derde minder pintransacties sinds coronamaatregelen'

10-04-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pin pinnen 1127
Consumenten rekenen ruim een derde minder met hun pinpas af sinds de eerste coronamaatregelen in Nederland zijn afgekondigd. Dat meldt het economisch bureau van ING op basis van transactiegegevens van de bank.
Vanaf 15 maart zette het aantal pintransacties een duidelijk dalende trend in. Maar de afgelopen week stabiliseerde de daling rond 35 procent vergeleken met een jaar terug, aldus de economen. Wel geven mensen die met pin betalen in doorsnee iets meer uit. Volgens ING staat er op de kassabonnen bij supermarkten en speelgoed- en hobbywinkels duidelijk hogere bedragen.
In online winkels zijn consumenten juist veel vaker te vinden dan voor de coronacrisis, wijst het onderzoek uit. Het aantal betalingen aan webshops is de afgelopen paar weken gestegen met maar liefst een kwart ten opzichte van een jaar geleden. Daartegenover staat dat het gemiddelde aankoopbedrag met een tiende daalde.

Shopmomenten in fysieke winkels

Al met al zorgen de weggevallen shopmomenten in fysieke winkels ervoor dat consumenten hun totale aankopen flink terugschroeven, concludeert ING. "De verschuiving richting online aankopen legt onvoldoende gewicht in de schaal om hieraan tegenwicht te bieden", concludeert econoom Maarten van Garderen van ING. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

manwijf
manwijf11 apr. 2020 - 7:47

Er wordt in ieder geval goed in de gaten gehouden,  wat we met ons geld doen en wanneer. Ik betaal zo veel mogelijk cash. Straks willen ze ons nog achtervolgen ook. Moet niet gekker worden. Want de overheid is zo betrouwbaar maar niet heus.

cjgk
cjgk10 apr. 2020 - 21:42

Gewoon lekker cash/chartaal betalen, dan voel je wat je uitgeeft, en zie je pas echt wat je hebt uitgegeven dan hier en daar pin betalingen doen! Laat je niet ontmoedigen om zelf zo veel mogelijk cash te betalen.  

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!