Kassa

Ruim 2400 KLM'ers melden zich aan voor vrijwillige vertrekregeling

14-07-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
klm vliegtuig 1127
KLM moet vanwege de coronacrisis hard ingrijpen en komt daarom met een vrijwillige vertrekregeling. Hiervoor hebben ruim 2400 medewerkers zich aangemeld, meldt RTL Z op basis van bronnen. Op deze manier hoopt de luchtvaartmaatschappij gedwongen ontslagen zo veel mogelijk te beperken, maar het aantal aanmeldingen is waarschijnlijk niet voldoende om een grote ontslagronde te voorkomen.

Aan het eind van deze maand wordt bekend gemaakt welk van de aanvragen van de vrijwillige vertrekregeling worden goedgekeurd. Pas dan kunnen volgens een woordvoerder exacte aantallen worden genoemd. KLM is één van de tien grootste werkgevers van Nederland. Er werken in totaal zo'n 30.000 mensen bij de maatschappij. Circa 6000 banen komen naar verluid op de tocht te staan.

Goedkeuring steunpakket KLM door Europese Commissie

Eerder deze week gaf de Europese Commissie goedkeuring aan het steunpakket van de Nederlandse overheid aan KLM. De regering steunt het bedrijf met 3,4 miljard euro. Hierbij zijn harde voorwaarden verbonden. Zo moet KLM de kosten structureel met 15 procent verlagen, waarbij banenverlies onvermijdelijk lijkt. Daarbij zou van alle werknemers een loonoffer worden gevraagd.

Bron: RTL Z, ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!