Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Rover: OV moet sneller opgestart na extreem weer

17-02-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
NS trein 1127
Hoe kan het openbaar vervoer sneller volgens de dienstregeling worden hervat na een grote storing? Die vraag moet onderzocht worden door het ministerie van Infrastructuur en Milieu, vindt reizigersvereniging Rover.
Rover wil dat reizigers in de toekomst niet nog een keer te maken krijgen met het op grote schaal uitvallen van treinen, zoals bij de NS de afgelopen week het geval was door het winterweer.

'Waarom nog last anderhalve week later?'

Het ministerie gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de problemen. Maar die is volgens de reizigersvereniging wel duidelijk: het winterweer. Rover wil dat er wordt gekeken naar het heropstarten van de dienstregeling.
Volgens Rover-directeur Freek Bos is het logisch dat het Nederlandse spoor niet tegen zulke sneeuwval is opgewassen. "De vraag is vooral: hoe kan het dat de reiziger hier anderhalve week later nog zoveel last van heeft? Als er niet door corona minder reizigers waren geweest, was het nu een enorme chaos op het spoor. We willen herhaling dan ook voorkomen." ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!