Kassa

Rover: openbaar vervoer in Amsterdam moet beter

07-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
amsterdam tram openbaar vervoer ov 1127
Reizigersorganisatie Rover pleit voor beter openbaar vervoer in Amsterdam. Betere doorstroming van tram en bus is nodig, staat in een notitie die aan vervoerswethouder Sharon Dijksma is overhandigd.
"Om van de autoluwe stad een succes te maken, is snel en aantrekkelijk openbaar vervoer nodig dat de reiziger brengt waar die moet zijn", zegt de Amsterdamse afdeling van Rover. "Maar door in te zetten op het opheffen van haltes of van vrije trambanen maakt de gemeente de verkeerde keuze."

Rijtijden en loopafstanden

Volgens de organisatie zijn de rijtijden van tram en bus de afgelopen jaren niet sneller geworden en zijn de loopafstanden naar de haltes langer. "Dat moet anders", stelt Rover.
De organisatie wil dat de gemeente gaat kijken waar de doorstroming beter kan. Voor de tram te beginnen in de binnenstad en de negentiende-eeuwse wijken. "Daar is de gebruiksintensiteit van het ov groot, de verkeersruimte beperkt en staat de doorstroming het meest onder druk. In de naoorlogse wijken vragen busreizigers om snelle verbeteringen. Vooral daar waar regelmatig sprake is van ernstige autohinder."  ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!