Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Rover: kom met alternatief voor buurtbus

6 aug 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
buurtbus 1127
Volgens Rover moet er alternatief vervoer komen zolang veilig rijden met een buurtbus niet mogelijk is. De vereniging vraagt vervoersbedrijven en overheden om snel met een oplossing te komen voor de plaatsen waar nu al maanden geen buurtbus rijdt.
In dunbevolkte gebieden is de buurtbus een belangrijk vervoersmiddel. In deze gebieden is - zonder deze bus - vaak geen openbaar vervoer. De buurtbus wordt in deze gebieden gereden door vrijwillige, meestal gepensioneerde chauffeurs. In de bussen kan bij het instappen veelal onvoldoende afstand tot de chauffeur gehouden worden. Daarom stopten deze bussen met de intrede van het coronavirus in Nederland met rijden. Nu wordt er gekeken naar oplossingen, zoals het plaatsen van stopschermen. Tot die tijd staan de meeste bussen nog aan de kant.

Alternatief op buurtbus: korting op Regiotaxi

Rover dringt er bij vervoersbedrijven en overheden op aan om snel met een alternatief op de buurtbus te komen, om er zo voor te zorgen dat het openbaar vervoer in alle gebieden snel kan terugkeren. Enkele dorpen zitten volgens de reizigersorganisatie al maandenlang zonder openbaar vervoer. Aan deze reizigers moet volgens Rover-directeur Freek Bos weer hoognodig openbaar vervoer worden aangeboden. Rover wijst naar provincie Brabant als voorbeeld voor een alternatief op de buurtbus. Hier is de Regiotaxi voor iedereen tegen kortingstarief beschikbaar.

Bron: Rover

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar