Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Rekeninghouders moeten informatie verstrekken

25-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
500-euro_18.jpg
Nederlandse rekeninghouders bij de Kredietbank Luxembourg moeten informatie verstrekken aan de belastingdienst over hun banktegoeden. Als zij dat niet doen hangt hen een dwangsom boven het hoofd die kan oplopen tot 500.000 euro. Dit heeft het gerechtshof in Amsterdam dinsdag bepaald.
Opgeven
Nederland kreeg in het jaar 2000 van de Belgische overheid gegevens over Nederlandse rekeninghouders bij de Kredietbank Luxembourg. Het ging om banktegoeden die niet waren opgegeven aan de Belastingdienst in Nederland.
Informatie
Dit leidde ertoe dat vele rekeninghouders alsnog informatie hebben verstrekt aan de Belastingdienst. Een kleine groep (vermoede) rekeninghouders bleef weigeren informatie te geven.
Rechten
Het gerechtshof besliste verder dat alle informatie die de Staat onder dreiging van de dwangsom krijgt, niet mag gebruiken voor een strafprocedure. Dat zou namelijk strijd opleveren met het Europees Verdrag voor de rechten van de mens. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!