Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Reisverzekeraars waarschuwen Oranjefans

06-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
voetbalveld1_01.jpg
Oranje-supporters die deze zomer onderverzekerd naar het WK voetbal in Brazilië vertrekken, lopen het risico met hoge ziekenhuiskosten huiswaarts te keren. De medische kosten in het Zuid-Amerikaanse land kunnen fors hoger zijn dan in Nederland en doktoren gaan vaak pas aan de slag als er geld is overgemaakt. Daar waarschuwen verschillende reisverzekeraars voor.
Honderden euro's
Volgens een woordvoerster van SOS International, een organisatie die hulpvragende Nederlanders in het buitenland helpt, verschillen de geneeskundige kosten en kwaliteit per stad en ziekenhuis. ,,In grote steden als Rio de Janeiro en São Paolo is een aantal goede ziekenhuizen, maar in een stad als Manaus zijn de voorzieningen minimaal. De prijzen liggen soms wel honderden euro's hoger dan hier, daarnaast kan het gebeuren dat de ziekenhuizen de prijzen verhogen ten tijde van het wereldkampioenschap''.
Voor vertrek
De zorgverzekeraars dekken in de meeste gevallen alleen het Nederlandse tarief. Zowel SOS International, als verschillende verzekeringsmaatschappijen adviseren om voor vertrek te controleren of de zorgverzekering van de Oranjefan wel voldoende is.
Alarmcentrale
Mocht het na een avondje doorzakken toch fout gaan, dan kan het beste contact worden opgenomen met de alarmcentrale van de zorgverzekeraar. Die zorgt ervoor dat de Nederlandse supporters in het juiste ziekenhuis terechtkomen en zonder torenhoge medische kosten voet op Nederlandse bodem zetten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!