Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Raadzaam om andere internetbrowser te kiezen

18-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Computers.jpg
Zolang Microsoft geen oplossing heeft voor het beveiligingslek in Internet Explorer, is het raadzaam om zolang een andere internetbrowser te gebruiken. Dit adviseerde directeur Ronald Prins van IT-beveiligingsbedrijf Fox-IT dinsdag.
Nog geen computers gehackt
,,In het algemeen geldt dat minder populaire software minder kwetsbaar is voor aanvallen van buitenaf'', zegt Prins. Voor zover bekend zijn computers van Nederlandse bedrijven en organisaties nog niet gehackt via het lek bij Microsoft, zegt Prins. ,,We hebben sensoren staan in de vitale industrie, bij overheden en banken. Ik heb het nog niet voorbij zien komen, terwijl bij voorgaande virusaanvallen alle seinen op rood sprongen. Nu merken we er nog niet zo veel van.''
'Groot risico'
Prins noemt het lek bij Microsoft, waarmee hackers op afstand de controle van een pc kunnen overnemen, in potentie wel een groot risico. ,,Morgen kan de wereld er heel anders uitzien'', zegt Prins.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!