Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

PvdA: einde btw-chaos voor kleine webwinkels

08-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
webwinkel_12.jpg
Kleine webwinkels mogen straks gewoon het Nederlandse btw-tarief in rekening brengen als zij producten buiten Nederland verkopen. Voor deze onlinewinkels betekent dat een hoop administratieve rompslomp minder.
Kleine winkels ontzien
Dat zegt PvdA-Europarlementariër Paul Tang donderdag in een verklaring. Hij kaartte de kwestie aan bij de Europese Commissie in Brussel. De commissie kondigt nu aan de kleine winkels te willen ontzien.
Administratieve chaos
Tang vreesde een administratieve chaos bij kleine internetondernemers door nieuwe Europese btw-regels die sinds 1 januari gelden. Bedrijven die elektronische producten verkopen zoals films, muziek en e-books, mogen niet langer het Nederlandse tarief van 21 procent rekenen, maar moeten het btw-tarief heffen van het land waar de consument woont (in Duitsland bijvoorbeeld 19 procent).
Drempel
Brussel wil nu een drempel invoeren voor de toepassing van de Europese btw-regels. ,,Het is alleen heel spijtig dat de commissie pas volgend jaar met voorstellen komt'', aldus Tang. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!