Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Protest bij hoofdkantoor Marktplaats tegen malafide puppyhandel

19-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
227 keer bekeken
  •  
puppy hond asiel 930

Dierenwelzijnsorganisatie House of Animals voert maandag actie bij het hoofdkantoor van Marktplaats. Uit protest tegen de malafide puppyhandel die op het platform plaatsvindt, wordt de hoofdingang met zo’n 100 hondenmanden gebarricadeerd.

De manden staan symbool voor de puppy’s die zijn overleden als gevolg van de slechte behandeling die ze bij hun fokker gehad hebben.

Honden uit Hongarije

In Kassa was zaterdag te zien hoe pup’s vanuit Hongarije, waar minder strenge fokregels gelden, naar Nederland worden geïmporteerd. Uit een enquete onder de baasjes blijkt dat 40 procent van deze honden met gezondheidsklachten kampt. Een kwart geeft aan dat hun hond gedragsproblemen heeft (gehad).

'Het begint op Marktplaats'

House of Animals wil dat Marktplaats stopt met het faciliteren van de illegale hondenhandel door advertenties van zogeheten broodfokhandelaren te weren. De organisatie schat dat jaarlijks 80.000 puppy's via 'puppyfabrieken' in Oost-Europa naar Nederland worden gebracht. Nederlandse handelaren verkopen de "vaak doodzieke" dieren via Marktplaats aan "nietsvermoedende hondenliefhebbers", aldus de organisatie. House of Animals deed eerder al aangifte tegen Marktplaats.
Volgens House of Animals spelen de broodfokhandelaren in op de door de coronacrisis sterk toegenomen vraag naar puppy's. De campagne wordt gesteund door dierenartsenvereniging Caring Vets. Die wijst erop dat zij al vaak melding heeft gemaakt van de malafide puppyhandel bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), zonder gevolg. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!