Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

ProRail gaat snijden in organisatie

2 mei 2013
  •  
leestijd 1 minuten
spoor_26.jpg
Spoorbeheerder ProRail gaat de komende tijd snijden in de organisatie. Net als alle andere overheidssectoren ontkomt ook het spoor niet aan de kabinetsbezuinigingen. Dat liet ProRail donderdag weten.
Dit najaar
In februari werd bekend dat het kabinet 2 miljard euro gaat bezuinigen op het spoor. Om welke projecten het gaat, wordt duidelijk in het najaar als het kabinet het investeringsprogramma voor de spoorsector heeft vastgesteld. ,,Het is onvermijdelijk dat deze bezuinigingen leiden tot een inkrimping van onze organisatie. Hoe dit precies wordt ingevuld, is op dit moment nog niet te zeggen'', zei een woordvoerder.
Onderhoud en veiligheid
Bezuinigen op het onderhoud en de veiligheid van het spoor is nadrukkelijk niet aan de orde. ,,We werken juist hard aan een nog hogere veiligheid en betrouwbaarheid van het spoor.''
Er wordt tegelijkertijd ook flink geïnvesteerd in het spoor. ProRail besteedt rond de 600 miljoen euro per jaar aan onderhoud. En meer dan 1 miljard euro per jaar aan grote spoor- en stationsprojecten.
Vorig jaar
Vorig jaar werden bij ProRail ruim 200 banen geschrapt. De spoorbeheerder telt op het moment bijna 4000 medewerkers. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar