NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Primeur: letsel eikenprocessierupsen voor het eerst erkend

27 sep 2018
  •  
leestijd 1 minuten
rups930x520
Het Overijsselse recreatiepark 't Hooge Holt heeft aansprakelijkheid erkend voor letsel dat een gast opliep door de eikenprocessierupsen op het park. Volgens letselschadebureau JBL&G, dat de 78-jarige vakantieganger bijstond, is het voor zover bekend de eerste keer dat een ondernemer aansprakelijkheid erkent voor schade door de rups.
Het slachtoffer was meermalen gaan zitten op een bankje onder een eikenboom met daarin een nest van de eikenprocessierups. Op een ochtend werd hij wakker met ondraaglijke jeuk, ontstekingen en een ziek gevoel, dat de rest van de vakantie aanhield.

Schadevergoeding

Aanvankelijk wilde het park niets weten van zijn klachten: ,,Ik wilde excuses en een tegemoetkoming in de kosten. In plaats daarvan reageerden ze of het mijn eigen schuld was", aldus de man. Na tussenkomst van het bureau zwichtte het park en heeft het voorgesteld de schade te regelen via de verzekering.
Bij 't Hooge Holt was donderdag niemand beschikbaar voor commentaar. ANP

Meer over:

, , , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!