Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Prijzen vast internet van KPN met 1.90 euro per maand verhoogd

03-05-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
7815 keer bekeken
  •  
1127KPN

Per 1 juli voert KPN een prijsverhoging in bij haar internetabonnementen, heeft de provider bekendgemaakt. Gemiddeld gaat een abonnement 1,90 per maand omhoog. Wel krijgen klanten voortaan 10GB cloudopslag. Dochteronderneming XS4ALL wijzigt de prijzen per 1 september.

De prijs van het gigabitabonnement stijgt niet.

‘Gematigde verhoging’

Volgens KPN is een prijsverhoging nodig om "de kwaliteit van het netwerk te kunnen borgen in de toekomst." Volgens de internetprovider is het gebruik van het netwerk gigantisch toegenomen. KPN noemt het zelf een "gematigde verhoging."

In de loop van deze maand krijgen klanten persoonlijk bericht over de prijsverhoging.

Toegang tot de cloud

Vanaf mei krijgen alle klanten van KPN toegang tot de KPN Cloud. Abonnees krijgen 10GB opslagruimte en kunnen dan gebruik maken van de bijbehorende app. 

Contractvrij abonnement opzeggen

Door de wijziging worden klanten contractvrij en kunnen ze hun abonnement tot 30 juni kosteloos opzeggen. Ziggo, de concurrent van KPN, heeft nog geen prijswijziging aangekondigd. Wel kondigde zij een snelheidsverhoging aan. Afgelopen jaren ging dat bijna altijd gepaard met een prijsverhoging enkele weken later.

Bron: Tweakers / KPN

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!