Kassa

Prijzen vast internet van KPN met 1.90 euro per maand verhoogd

03-05-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
7782 keer bekeken
  •  
1127KPN

Per 1 juli voert KPN een prijsverhoging in bij haar internetabonnementen, heeft de provider bekendgemaakt. Gemiddeld gaat een abonnement 1,90 per maand omhoog. Wel krijgen klanten voortaan 10GB cloudopslag. Dochteronderneming XS4ALL wijzigt de prijzen per 1 september.

De prijs van het gigabitabonnement stijgt niet.

‘Gematigde verhoging’

Volgens KPN is een prijsverhoging nodig om "de kwaliteit van het netwerk te kunnen borgen in de toekomst." Volgens de internetprovider is het gebruik van het netwerk gigantisch toegenomen. KPN noemt het zelf een "gematigde verhoging."

In de loop van deze maand krijgen klanten persoonlijk bericht over de prijsverhoging.

Toegang tot de cloud

Vanaf mei krijgen alle klanten van KPN toegang tot de KPN Cloud. Abonnees krijgen 10GB opslagruimte en kunnen dan gebruik maken van de bijbehorende app. 

Contractvrij abonnement opzeggen

Door de wijziging worden klanten contractvrij en kunnen ze hun abonnement tot 30 juni kosteloos opzeggen. Ziggo, de concurrent van KPN, heeft nog geen prijswijziging aangekondigd. Wel kondigde zij een snelheidsverhoging aan. Afgelopen jaren ging dat bijna altijd gepaard met een prijsverhoging enkele weken later.

Bron: Tweakers / KPN

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

marijke77
marijke775 mei 2022 - 14:42

Volgens mij bestaat XS4all (jammer genoeg) helemaal niet meer want alles is al KPN

bvdsteeg
bvdsteeg4 mei 2022 - 17:08

Ziggo verhoogde de prijzen m.i.v. 1 juni 2021 € 2,50, vastbellen met 1 euro. per maand.

Kosgr
Kosgr4 mei 2022 - 12:49

Het Nederlandse internet abonnement, net als veel andere lasten, is een van de duurste abonnementen in Europa, en toog zijn ze niet tevreden, het moet nog schaamteloos duurder worden! Zeker voor de bonus van de ceo.

Uthugo
Uthugo4 mei 2022 - 10:25

Goedemiddag , ik vind dat internet eigenlijk, net als electriciteit , gas , een huis en voedsel een bassis behoefte is en daarom gratis / minimaal eigen geleverd bijdrage moet worden Met vriendelijke groeten , H

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!