Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ziggo verhoogt internetsnelheid voor meerdere abonnementen

21-04-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
22346 keer bekeken
  •  
modem_1127_20220421

Op 1 juli 2022 verhoogt Ziggo de internetsnelheden voor meerdere abonnementen van particuliere én zakelijke klanten. Downloaden én uploaden gaat vanaf die dag sneller voor klanten waarvoor geldt dat ze een abonnement hebben waarvan de internetsnelheid wordt verhoogd.

Dat laat het telecombedrijf vandaag weten op de eigen website.

Als klant hoef je in principe niks te doen; de snelheden worden automatisch verhoogd. Ziggo informeert individuele klanten zodra de snelheid van hun internetabonnement is aangepast.

Je kunt er dan voor kiezen om je modem te resetten door de stekker één minuut uit het stopcontact te halen. Start je het modem vervolgens opnieuw op? Dan kun je direct gebruik maken van het snellere internet.

Doe je dit niet? Dan zal Ziggo je modem gedurende de maand juli op afstand resetten in de nachtelijke uren.

Wat verandert er voor particuliere Ziggo-klanten?

Alléén Ziggo-klanten met een internetabonnement in de goedkopere segmenten profiteren van het snellere internet. Voor de Basic-, Start-, Start XXL- en het Complete-pakket wordt de internetsnelheid verhoogd.

De internetsnelheden van een Start-abonnement gaan omhoog van 75 Mbit/s (download) en 10 Mbit/s (upload) naar 100 Mbit/s (download) en 20 Mbit/s upload.

Voor Complete geldt dat de snelheden worden verhoogd van 300 Mbit/s (download) en 30 Mbit/s (upload) naar 350 Mbit/s (download) en 35 Mbit/s (upload).

Klanten met een Max- of Giga-abonnement behouden de huidige internetsnelheid. Deze abonnementen bieden overigens al aanzienlijk sneller internet dan de andere opties.

Wat verandert er voor zakelijke Ziggo-klanten?

Voor zakelijke klanten verandert er iets minder. De downloadsnelheid van een zakelijk Start-pakket gaat de downloadsnelheid van 100 Mbit/s (download) naar 200 Mbit/s. De uploadsnelheid blijft gelijk.

Zakelijke klanten met het duurste pakket Giga profiteren van een snellere uploadsnelheid: deze gaat van 50 Mbit/s naar 70 Mbit/s. Aan de downloadsnelheid wordt niets gewijzigd: deze valt met 1000 Mbit/s al razendsnel te noemen.

De overige zakelijke pakketten blijven ongewijzigd. Hieronder een overzicht van alle wijzigingen:

Het artikel gaat verder na onderstaande afbeelding.

ziggo_internetsnelheid_20220421

Meer behoefte aan snel internet

De internetsnelheid van een aantal pakketten wordt verhoogd omdat consumenten steeds meer behoefte hebben aan stabiel internet.

Marcel de Groot (directeur consumentenmarkt van VodafoneZiggo) stelt: "Consumenten en bedrijven hebben behoefte aan steeds meer internetcapaciteit. Ons netwerk wordt namelijk steeds intensiever gebruikt, voor hybride werken, onderwijs, gaming en een snel groeiend aantal streamingdiensten."

Bron: VodafoneZiggo

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!