Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Prijs tweedehands auto vaak onduidelijk voor consument

22-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
123 keer bekeken
  •  
auto dealer 1127

Prijzen voor tweedehands auto’s zijn voor consumenten vaak niet duidelijk, signaleert de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De autobranche informeert consumenten niet goed genoeg over de prijzen en bijkomende kosten. Als bedrijven zich niet aan de regels houden, riskeren zij een boete.

Volgens de ACM klopt de prijs in een auto-advertentie nog te vaak niet. Dat constateert de toezichthouder op basis van signalen van consumenten. Zo was niet overal de btw in de prijs opgenomen, terwijl dat wel moet.

Prijzen te hoog

Ook waren sommige overheidssubsidies al verwerkt in de prijs, terwijl dit niet mag. Verkopers weten namelijk niet of een consument gebruik gaat maken van een subsidie, aldus de waakhond.

Totale prijs moet zichtbaar zijn

De ACM heeft dealers, online platforms waar auto's verkocht worden en andere betrokken partijen de afgelopen tijd gewezen op de regels. Volgens de waakhond zijn de regels niet nieuw en eenvoudig.

De eerste prijs die consumenten in een advertentie van een tweedehands auto wordt voorgehouden, moet de btw en alle verplichte kosten bevatten. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!