Kassa

Prijs autobanden 'eerlijker'

20-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
extra-autoband.jpg
Consumenten die nieuwe autobanden aanschaffen worden niet meer opgezadeld met onverwachte kosten. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft er naar eigen zeggen voor gezorgd dat verkopers van autobanden hun prijzen nu vermelden inclusief onvermijdbare kosten, zoals de verwijderingsbijdrage.

Hoger bedrag gerekend

Eerder bleken autobandenverkopers een hoger bedrag in rekening te brengen dan de prijs die werd vermeld in bijvoorbeeld advertenties. Bij het afrekenen werden consumenten verrast door bijkomende kosten. Naast de verwijderingsbijdrage waren dit bijvoorbeeld ook montagekosten, wanneer banden niet mochten worden meegenomen zonder montage.
Verkopers kregen van de ACM tot december vorig jaar om hun prijzen aan te passen. Uit een controle van de toezichthouder blijkt dat zij dit nu doen. ANP

Meer over:

autobanden, acm
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

kcdb
kcdb20 mrt. 2018 - 12:56

Een bekend auto weekblad heeft op haar website een zgn. autoband vergelijker. Via deze vergelijker bestel ik er al jarenlang mijn autobanden. Nooit ben ik daar voor vreemde prijsverrassingen komen te staan. Door de concurrentie via deze vergelijker zijn de bandenprijzen eveneens zeer scherp. Het zijn dezelfde banden die je ook bij de reguliere bandenhandel kunt kopen. Waarschijnlijk komen de banden uit dezlefde grote magazijnen.Op deze website kun je ook een montagepartner zoeken. Ook hiervan worden de prijzen vermeldt zodat je, bij je in de buurt, een voordelige montagepartner kunt kiezen. Je bestelde banden laat je daar bezorgen, je maakt er een telefonisch een afspraak, je rijdt er op die afspraakdatum naar toe en je banden worden gemonteerd. Vele tientjes per band scheelt dit soms t.o.v. de reguliere bandenhandelaren. Nooit ben ik er bedrogen mee uitgekomen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!