Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Premiekorting jongeren nog weinig gebruikt

18-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_1_21.jpg
Er wordt nog maar weinig gebruikgemaakt van de premiekorting voor werkgevers die het kabinet heeft ingesteld om werkloze jongeren sneller aan een baan te helpen. Dat constateert Mirjam Sterk, de door het kabinet benoemde ambassadeur aanpak jeugdwerkloosheid. Het voormalige CDA-Kamerlid heeft uitkeringsinstantie UWV gevraagd om de regeling meer onder de aandacht te brengen.
Werknemersverzekering
Wanneer een werkgever een jongere met een WW- of een bijstandsuitkering in dienst neemt, kan die sinds begin dit jaar in aanmerking komen voor een korting op de werknemersverzekering van 3500 euro per jaar. Vooralsnog hebben ruim 1000 jongeren en hun werkgever hiervan gebruikgemaakt, zegt Sterk. Het kabinet heeft berekend dat ongeveer 28.000 jongeren in aanmerking komen voor de premiekorting.
Flyer ontwikkeld
Veel jongeren en bedrijven zijn volgens Sterk nog onvoldoende op de hoogte van de mogelijkheden die de premiekorting biedt. Daarom heeft zij een flyer ontwikkeld met meer informatie over de premiekorting die jongeren mee kunnen sturen met hun sollicitatie. Deze zal volgens Sterk door het UWV worden verspreid. De korting duurt tot 1 januari 2016.
Werkzoekend
Hoewel het aantal werkloze jongeren vorige maand daalde, zijn nog altijd 122.000 jongeren werkzoekend. Jongeren zijn daarmee goed voor 15 procent van het totaalaantal werklozen in Nederland, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!