Volgend jaar moeten Nederlanders meer geld neertellen voor hun zorgpolissen. Alle tot nu toe bekende premies van de zorgverzekeraars gaan omhoog. Van de vier grote zorgverzekeraars in ons land moet alleen Menzis nog de nieuwe premie bekendmaken.
De nieuwe zorgpremies moeten uiterlijk op donderdag bekend zijn gemaakt. Vaak wachten verzekeraars hier tot het laatste moment mee, zodat ze kunnen zien wat concurrenten doen. Op Prinsjesdag ging het kabinet uit van een stijging van de zorgpremie van ruim 5 euro per maand. Op basis van de huidige bekende premies is te zien dat de verschillen in de zorgpremies die verzekeraars rekenen voor hun zorgverzekeringen worden volgend jaar groter, meldt de financiële vergelijkingssite Geld.nl.
DSW, die traditioneel de eerste is die de nieuwe premie naar buiten brengt, kondigde in september al aan dat de premie van de basisverzekering omhoog gaat naar 124,50 euro per maand. Dat is een stijging van 6,50 euro.
Bij CZ bedraagt de zorgpolis in 2021 129,60 euro per maand. Dat komt neer op een stijging van 8,65 euro vergeleken met 2020. Het gaat om de meest gekozen basisverzekering (Zorg-op-Maatpolis). De stijging is vooral het gevolg van algemeen toenemende zorgkosten. Om de stijging van de premie te beperken, zet CZ een deel van de reserves in.
CZ wijst erop dat zorgkosten jaarlijks stijgen. Dat komt volgens de verzekeraar onder andere door loon- en prijsstijgingen, maar ook door een toenemende zorgvraag door de vergrijzing. Ook vanwege het coronavirus zijn er extra kosten gemaakt. Daar staat echter wel tegenover dat de reguliere zorg tijdelijk stil heeft gelegen.
VGZ maakte bekend dat de nieuwe premie met 4,50 euro stijgt. Deze premie komt daarmee uit op 124,45 euro per maand in 2021. Bij Zilveren Kruis komt de meest gekozen basisverzekering uit op 128,45 per maand. Daar bedraagt de premiestijging 3 euro. De maandpremie bij OHRA gaat met 10,25 euro (8,8 procent) omhoog tot 126,75 euro. "De stijging is onder meer het gevolg van de oplopende zorgkosten in Nederland en de impact van het coronavirus op de zorg", aldus de verzekeraar.
Jammer kosten van variabele zaken (eten e.d.) dalen , maar vaste noodzakelijke kosten als huur en ziektekosten stijgen. Je kunt niet meer "minder uitgeven en sparen"
Let op uw taal! Een premie is niet duurder, maar hoger. De verzekering is duurder.
Bij mij gaat de premie maar 4 euro omhoog ofzo. Valt tot nu toe mee. https://www.unitedconsumers.com/zorgverzekering/
Ik zat al jaren bij OHRA, maar een stijging van 10,25 euro per maand heeft me overtuigd om toch over te stappen. Ik zag via https://zeker.com/verzekeringen/zorgverzekering/ dat het veel goedkoper kan. Ongelooflijk dat er zulke grote verschillen in de premies zitten, terwijl de dekking van de basisverzekering gelijk is.
Deels verhoging te wijten aan duurder worden zorgkosten. En de andere redenen dan? Zij die geen premie betalen(kunnen) krijgen wel zorg. Prima zou je zeggen maar als ik de verhalen geloven mag komen er steeds meer mensen in geldnood. Dit kan dus niet doorgaan. Wat te denken over aandeelhouders? Willen winst zien! Dus "duurder worden zorgkosten" dekt de lading niet in mijn beleving.
Denk in maart aan de 10 jaar zegeningen van de diverse regeringen onder Rutte. Deze verhoging of extra uitzuiging hoort daar ook bij.
Dan moeten de uitkeringen zeker ook hoger worden; dit is toch voor de gewone man niet meer te betalen? En bleef het hier maar bij, maar iedere keer weer: alles gaat omhoog, behalve je bevroren pensioentje.
Foute koptekst "Premie zorgverzekering duurder in 2021". Of de zorgverzekering wordt duurder of de premie wordt hoger.
Dat was mijn eerste gedachte ook. De premie wordt hoger en daarom (lol) wordt de verzekering duurder.
Het is: premie zorgverzekering hoger OF zorgverzekering duurder MAAR NIET premie zorgverzekering duurder
Sinds de factor controle voor heel veel mensen een vreemd woord is geworden, declareren zorgverleners bij de zorgverzekeraars "automatisch" veel meer. Met al respect, maar als men zijn eigen zorgkosten bij de zorgverzekeraar opvraagt /oproept dan schrikt men hoeveel declaraties door zorgverleners worden ingediend, die te hoog zijn of helemaal niet hebben plaatsgevonden. Bijvoorbeeld, bij verstrekking van medicijnen worden per keer 12 tot 14 euro gedeclareerd voor uitleg, die niet plaats heeft gevonden. Of consulten van de huisarts, die niet plaats hebben gevonden. Of een gewone bloeddruk meting, die als 24 uur meting met registratie wordt gedeclareerd. Veelal zeer frequente handelingen of producten. Als men dan de onjuiste declaraties bij je eigen zorgverzekeraar meldt, krijgt men een antwoord als het valt toch onder het basispakket of als de declaratie ten laste van het eigen risico van de zorgverzekerde komt, wordt deze geadviseerd dit bij de declarant te melden, want wij hebben het al vergoed. " De zorgverzekeraars zijn hiermee medeplichtig in deze oplichtings praktijken".
Wanneer krijgen wij eindelijk het ziekenfonds weer terug, ik hoor het Hoogervorst nog zeggen, wij worden allemaal beter van de marktwerking. MAAR hij zei er niet bij wie hij bedoelde met wij.
Zorg hoort niet op de markt. Doe mee, hoe meer hoe beter op naar een www.nationaalzorgfonds.nl
En mijn provider Ziggo zal ook wel weer volgen met een 2.50 euro per maand = 30 euro in het jaar. Dit al voor de 5de keer op rij. Kortom belachelijk! Een verhoging van zo'n 30 tot 40% als vergelijk met 5 jaar geleden. Het zou te goede komen met het verbeteren van het netwerk. Het aantal haperingen in de verbindingen neemt gewoon toe. Hoezo verbetering?! Ben van mening, dat wij hiermee met allen bijdragen aan de rechten van de F1 en Max Verstappen.
Ik ben niet verwonderd hierover , want vanaf 1-1-2021 gaat alles om hoog gem. bel. waterschap , gas en licht en zo kan ik nog wel een uur doorgaan
En... hoeveel meer gaat er via de ZVV- heffing direct van de loonstrook , maar nog veel meer, vanuit de Grote Gemeenschappelijke Pot, ook wel 's Rijks schatkist genaamd, naar de zorg ? Dat beetje "Eigen bijdrage" is maar een fractie van het geheel.
Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!