Kassa

Zorgpremie DSW hoger dan kabinet op Prinsjesdag aankondigde

22-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dsw 1127

De zorgpremie van DSW, een Nederlandse verzekeraar, stijgt komend jaar met 6,50 euro tot 124,50 euro per maand. De kostenpost komt daarmee bijna een derde hoger uit dan de stijging die het kabinet met Prinsjesdag aankondigde, meldt De Telegraaf.

Elk jaar maakt DSW als eerste de zorgpremie bekend. De premie is daarmee richtinggevend voor andere zorgverzekeraars. Die laten uit angst voor concurrentie vaak pas vlak voor de deadline van 12 november weten hoe hoog de premie gaat worden.

De premiestijging komt vooral door oplopende kosten in de zorg, waaronder de gestegen lonen van het zorgpersoneel en een toenemend gebruik van dure medicijnen. Daarnaast is de premiestijging mede te wijten aan het feit dat DSW niet langer kan interen op zijn reserves. Met deze reserves werd de premie in voorgaande jaren laag gehouden. De topman van zorgverzekeraar DSW, Aad de Groot, verwacht dat de zorgkosten in Nederland in 2021 fors gaan stijgen.

Collectiviteitskorting komt te vervallen

Minister Tamara van Ark (Medische Zorg) maakte maandag bekend dat de collectiviteitskorting op zorgverzekeringen vanaf 2023 komt te vervallen. Het kabinet kijkt al langer naar het functioneren van de groepskorting. Dit jaar werd de korting voor de basisverzekering al teruggebracht van 10 procent naar maximaal 5 procent. Kortingen op aanvullende verzekering blijven toegestaan.

Bron: De Telegraaf, ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!