Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Premie en dekking redenen voor overstap zorgverzekering

16-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorg-930x520
De belangrijkste reden om over te stappen naar een andere zorgverzekering blijft een lagere premie. Maar zorgdekking wordt steeds belangrijker voor consumenten. Dat zegt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) dat onderzoeksbureau SAMR de opdracht gaf om onderzoek te doen naar keuzes van consumenten in de zorgverzekeringsmarkt.
70 procent niet geïnteresseerd in overstap
Van de ondervraagden in het onderzoek gaf 8 procent aan dit jaar te zijn overgestapt. Daarnaast heeft bijna 20 procent van de consumenten zich wel georiënteerd op een eventuele overstap, maar is niet overgestapt naar een andere verzekeraar. Verreweg het merendeel van de consumenten (ruim 70 procent) heeft zich niet op een eventuele overstap georiënteerd. Bijna tweederde is 10 jaar of langer bij zijn/haar zorgverzekeraar aangesloten.
Ruim 1 op 10 vindt overstappen te moeilijk
11 procent stapt niet over omdat de procedure als 'te ingewikkeld' wordt gezien. 21 procent stapt niet over omdat dit 'teveel' gedoe zou zijn.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

mabje
mabje18 jun. 2016 - 20:47

zodra het Nationaal Zorgfonds er is, gaan er heel veel mensen over. Dat weet ik zeker!

rosjaro
rosjaro17 jun. 2016 - 22:59

Zo gauw  https://nationaalzorgfonds.nl/   er is stappen er veel over.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!