Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Postzegel 44 cent omruilen tegen nieuwe'

21-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
postzegels_11.jpg
Veel mensen, vooral ouderen, hebben nog een voorraadje postzegels van 44 cent, weet de PVV. Die zegels hebben plaatsgemaakt voor de duurdere zegel met de 1. Je kunt de oude zegels nog wel gebruiken door een bijplakzegel te kopen en ernaast te plakken, maar de PVV in de Tweede Kamer vindt dat onnodig. Mensen moeten de oude zegels gratis kunnen kunnen ruilen tegen de nieuwe.
Kosten overbruggen
Dat zei Dion Graus donderdagavond in de Tweede Kamer tijdens een debat over de post. Hij vindt SP en CDA aan zijn zijde, zegt hij. Volgens Graus kan PostNL de kosten best overbruggen: ,,Ze besparen dadelijk al genoeg doordat er een bezorgingsdag wegvalt.'' De maandag gaat immers sneuvelen.
Zegels bijplakken
Graus wil de ouderen ook graag tegemoetkomen omdat die nog wat minder via de mail doen. Maar minister Henk Kamp (Economische Zaken) ziet er niks in. Het is altijd al zo geweest dat er moest worden bijgeplakt als zegels duurder werden. Dat weten juist die ouderen, die dergelijk zegelplakleed al zo vaak hebben doorgemaakt: ,,Die raken daar echt niet ontregeld van''. Kamp herinnert zich nog zegels van 12 guldencent, dus hij heeft zelf ook al heel wat keertjes bijgeplakt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!