Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

PostNL ziet niks in splitsing postzegels

22-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
post brievenbus 930x520
Een duurdere postzegel voor postbezorging in één dag en een goedkopere voor bezorging in drie dagen is voorlopig niet aan de orde in Nederland. PostNL heeft volgens een woordvoerster gehoord van de plannen van de Belgische branchegenoot Bpost voor splitsing van de postbezorging, maar ziet dat vooralsnog niet als optie voor in Nederland.

Dalende inkomsten

Bpost heeft net als PostNL in Nederland te maken met een krimpende postmarkt en dus ook met dalende inkomsten. Door extra kosten in rekening te brengen voor snelle post hoopt het bedrijf daar iets aan te doen. Er zou bij de zuiderburen weinig weerstand zijn tegen een splitsing van de brievenpost in leveringen met haast en minder urgente stukken.

Hervormen postmarkt

In Nederland wordt op hoog niveau gesproken over manieren om de postmarkt te hervormen. Vorige week werd bekend dat het kabinet postbedrijven meer ruimte wil geven om samen te werken. Ook moet het in de toekomst mogelijk worden dat brieven meegaan met bijvoorbeeld pakketbezorgers of pizzabezorgers. Verder wordt gekeken naar technische innovaties, zoals het laten inscannen van poststukken en levering via een app. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!