Kassa

PostNL positief gestemd door onlineshoppende consument

17-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pakket bezorging distributiecentrum 1127
Over het lopende financiële jaar is PostNL een stuk positiever geworden. Door de coronamaatregelen zitten veel mensen thuis en bestellen ze ook meer online. Daar vaart de pakketbezorging wel bij. Tegelijkertijd viel veel brievenbuspost weg en moest PostNL extra maatregelen nemen om aan de corona-eisen te voldoen. Toch denkt het bedrijf nu dat het bedrijfsresultaat (ebit) sterk hoger uitvalt dan de eerdere verwachting.
De hoeveelheid pakketjes die PostNL bezorgde lag in maart al 14 procent hoger dan een jaar eerder. In de maanden april en mei werd dat zelfs ruim een kwart meer dan in dezelfde maanden van 2019. Daarom moest de postbezorger extra mensen inzetten en opereert al enige tijd op een hoge capaciteit waarbij het bedrijf efficiënter werkt en de winstgevendheid van het onderdeel te hoog is.

Losse post en brieven

Bij brievenbuspost is het een ander verhaal. In april en mei werd zelfs nog minder van die post verstuurd dan PostNL verwachtte. Veel bedrijven besloten mailings uit te stellen. Wel stuurden consumenten meer losse post.
In het huidige kwartaal verwacht PostNL een bedrijfsresultaat in de boeken te zetten dat aanzienlijk boven de 39 miljoen euro van vorig jaar ligt. Voor heel het jaar gaat het bedrijf nu uit van een bedrijfsresultaat sterk boven de 110 miljoen tot 130 miljoen euro die het eerder voorspelde. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!