Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

PostNL overtreedt Arbowet

11-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Post NL 930x520
PostNL heeft onvoldoende onderzoek gedaan naar de risico’s op te hoge werkdruk en fysieke werkbelasting van pakketbezorgers. Het gaat hierbij ook om zelfstandige bezorgers. PostNL overtreedt hiermee volgens de Arbeidsinspectie de Arbowet, meldt Zembla op basis van een vertrouwelijke brief van de inspectiedienst.
Mogelijke boete
Het postbedrijf heeft tot 1 september de tijd gekregen maatregelen te nemen. Als geen actie wordt ondernomen, volgt een boete. PostNL verwerpt de Arbo-verplichtingen voor de zelfstandige pakketbezorgers, omdat er volgens het bedrijf geen sprake is van een gezagsverhouding. De Arbeidsinspectie schuift de argumenten van de onderneming echter terzijde.
Schadeclaim
Belangenvereniging van zelfstandige pakketbezorgers SubcoPartners is ondertussen van plan een schadeclaim in te dienen bij PostNL vanwege de tariefsverlagingen die het bedrijf de afgelopen jaren doorvoerde.

Meer over:

arbowet, postnl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!