Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

PostNL bezorgde genoeg post op tijd in 2016

08-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
PostNL is er vorig jaar in geslaagd 96,4 procent van de verstuurde brieven de volgende werkdag te bezorgen. Daarmee voldeed het postbedrijf aan de wettelijke eis dat minstens 95 procent van de post op tijd moet worden bezorgd.

Voldoende toegankelijkheid

De meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM), die belast is met het toezicht op de uitvoering van de zogenoemde universele postdienst. PostNL is als uitvoerder daarvan verplicht een basispakket aan diensten aan te bieden dat voldoende toegankelijk is voor iedere Nederlander.

Verplichtingen van PostNL

Zo moet PostNL brievenbuspost binnen een dag bezorgen op dinsdag tot en met zaterdag. Rouwkaarten en medische post worden ook op maandag bezorgd.
Verder moest vorig jaar minimaal 95 procent van de Nederlanders binnen een straal van 5 kilometer een vestiging hebben die toegang biedt tot alle diensten van PostNL. In buitengebieden was dat 85 procent. Ook aan die normen voldeed het bedrijf ruimschoots. ANP

Meer over:

postnl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!