Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Postbodes twee dagen in staking

25-11-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
postbode-TNT_05.jpg
Postbodes en postbezorgers van TNT Post beginnen donderdag aan een tweedaagse staking. Zij protesteren tegen de 3100 gedwongen ontslagen die bij het bedrijf vallen.
Een landelijke demonstratie, zoals vorige week in Den Haag, is er dit keer niet. Wel komen zo'n vijfhonderd postbodes bijeen in een bioscoop aan de Spuimarkt in Den Haag. Daar volgen zij het debat in de Tweede Kamer over de postmarkt. Het debat gaat in de kern niet over de reorganisatie bij TNT, maar over de ontwikkelingen op de totale geliberaliseerde postmarkt.
Kort voor het debat overhandigen postbodes een petitie aan minister Henk Kamp (Sociale Zaken) en staatssecretaris Henk Bleker (Economische Zaken, Landbouw en Innovatie), omdat zij vinden dat het kabinet moet ingrijpen in de postmarkt.
Petitie
Stakende postbodes hebben donderdag in een bioscoop in Den Haag een petitie overhandigd aan minister Henk Kamp van Sociale Zaken en staatssecretaris Henk Bleker van Economische Zaken. Zij vragen de bewindslieden in te grijpen in de postmarkt, omdat de liberalisering volgens hen totaal is mislukt. De petitie was ondertekend door 15.000 mensen.
Bleker is bezorgd over de situatie op de postmarkt. Dat is ook een van de redenen dat hij en minister Kamp Ruud Vreeman hebben aangesteld als verkenner in de conflicten op de postmarkt. ,,Mooie verwachtingen kunnen we niet wekken'', zei de staatssecretaris die de bemiddelingspogingen van Vreeman afwacht. Bleker zei een bijzondere band te hebben met het vak, omdat zijn vader vroeger postbode was.
Niet alleen postbodes hebben de petitie ondertekend. ,,Veel mensen zijn bezorgd, zij willen dat hun post op een normale manier wordt thuisbezorgd'', zei een vakbondsonderhandelaar. ,,Dit is een probleem van iedereen in Nederland'', zei ook minister Kamp. ,,Iedereen kent wel iemand die bij de post werkt. En TNT is een bijzonder bedrijf, omdat we allemaal klant zijn.'' ANP

Meer over:

post, staking, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!