Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Post wordt vaker te laat bezorgd'

02-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_postnlpakket
De kwaliteit van de postbezorging in Nederland staat onder druk. De Vereniging Grootverbruikers Postdiensten (VGP) concludeert uit eigen onderzoek dat poststukken steeds vaker te laat worden bezorgd. Het euvel doet zich voor bij zowel PostNL als Sandd, de twee landelijk werkende postvervoerders.
Onderzoek
De VGP, een initiatief van grote verzenders van geadresseerde post op de Nederlandse markt, doet ieder jaar onderzoek naar de kwaliteit van de postbezorging. Daarbij worden verschillende diensten zoals de dinsdag- en vrijdagbezorging van Sandd en de 24 en 72 uursservice van PostNL onder de loep genomen.
Bezorgzekerheid 
Daarnaast werd ook de bezorgzekerheid van poststukken gemeten, waarbij werd onderzocht of een poststuk binnen zes dagen überhaupt op de plaats van bestemming was aangekomen. Hier werd afgelopen jaar nauwelijks een verschil gemeten ten opzichte van een jaar eerder. Over de hele linie ziet de VGP evenwel een ,,dalende lijn". ANP

Meer over:

post
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

hartenheer
hartenheer2 jun. 2016 - 15:55

Dat is al heel gewoon, we houden er al rekening mee. Als je iets uit België een pakje besteld, ligt het in de avond al klaar bij de Nederlandse post. Donderdag wordt het dan bezorgt

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!