Kassa

Politie waarschuwt: klanten geld kwijt bij Wehkampoutlet.nl

14-09-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1232 keer bekeken
  •  
nep wehkampoutlet 930 520

De politie waarschuwt voor Wehkampoutlet.nl. Deze geeft de schijn dat het een voordeelsite is van Wehkamp, waar artikelen met fikse kortingen worden aangeboden. Klanten krijgen echter niks geleverd en zijn hun geld kwijt.

Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting meldt een keur aan misstanden. Op de website worden producten verkocht die onder de marktwaarde zijn geprijsd. De klantenservice reageert niet op vragen of opmerkingen van slachtoffers.  

Diverse gegevens misbruikt

De website is zeer recent geregistreerd, maar suggereert al langer te bestaan. Verder wordt op de website misbruik gemaakt van een bezoekadres, postadres, KvK-nummer en een btw-identificatienummer. Er is aangifte gedaan bij de politie met het verzoek tot strafrechtelijke vervolging. 

De webshop is inmiddels opgenomen in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl.

Online checktool

Om te voorkomen dat je wordt opgelicht, kun je gebruikmaken van een online checktool van de politie. Je kunt controleren of er meldingen over een online verkoper zijn gedaan door andere consumenten. Dat kan via deze website van de politie. Gegevens die je kunt invullen zijn de naam (URL) van de website, een e-mailadres, telefoonnummer of rekeningnummer.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!