Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Politie verwacht piek online oplichting tijdens Black Friday

25-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
76 keer bekeken
  •  
webshop webwinkel online shoppen 930 520
Oplichters zijn rondom de sinterklaasinkopen en koopjesdag Black Friday actief bezig. Zo hebben ze valse webwinkels klaargezet om nietsvermoedende consumenten in de val te lokken. Dat vermoedt de politie, meldt de NOS. Het aantal aangiften van onlinefraude blijft stijgen.
Online spullen kopen is sinds de uitbraak van het coronavirus in maart populairder geworden. Steeds meer mensen bestellen hun aankopen online. De politie merkt het ook in het aantal aangiften tegen malafide webwinkels. Het aantal aangiften is bijna verdubbeld van 7400 vorig jaar naar ruim 13.000 dit jaar.

Playstation 5

Er was vooral tijdens de gedeeltelijke lockdown een stijging in het aantal oplichtingszaken. Er waren sites gemaakt die zich als verkoper van sportartikelen en elektronica voordeden, maar de consument ontving nooit iets. Volgens Gijs van der Linden, teamleider bij het Landelijk Meldpunt Internetoplichting van de politie, is de politie bang dat hetzelfde gaat gebeuren met de verkoop van de Playstation 5. De nieuwe spelcomputer is populair, maar vrijwel niet leverbaar. De politie heeft inmiddels al eerste meldingen over dit soort webwinkels binnen.
Bron: NOS/ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!