Kassa

Trap niet in nepberichten uit naam van PostNL en DHL

23-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
41696 keer bekeken
  •  
dossier_phishingmails
Er zijn nepmails en nep-sms'jes uit naam van pakketbezorgers DHL en PostNL in omloop. In de phishingberichten wordt ontvangers bijvoorbeeld gevraagd om invoer- of verzendkosten of inklaringskosten te betalen via een link die naar een vervalste website leidt. Criminelen hopen op deze slinkse manier jouw gegevens of geld te kunnen buitmaken. Trap er niet in, klik de doorlink niet aan, verwijder dit soort berichten. Bekijk een recente nepmail met de boodschap 'Uw pakket is bijna in huis.'
PostNL uw pakket is bijna in huis nepmail phishing

Invoerkosten niet per mail of sms gevraagd

De politie benadrukt dat pakketdiensten klanten niet over invoerkosten zullen benaderen via sms of mail. Ontvangers van mailberichten kunnen zien of die echt zijn door bijvoorbeeld de afzender te controleren. De adressen lijken vaak op de echte, maar zijn dan net iets anders.

Bekijk meer recente voorbeelden van nepmails  en nep-sms'jes uit naam van DHL en PostNL:
nep-postnl pakket sorteercentrum
nepsms pakket postnl
DHL nep sms
PostNL phishingmail juni 2021
Dit artikel is bijgewerkt op11 juni 2021.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

Jorreknor
Jorreknor11 sep. 2021 - 11:15

Let op de kleine letter L en de hoofdletter i Daar wordt veel mee gerotzooid. Naast elkaar ziet het er zo uit Il In hotmail zie je bij het lettertype geen haakje onderin maar zie je een heel klein verschil in de hoogte van de letter. Het is dus geen NL maar Ni waar ze bijv op eindigen. Bijna niet te zien. Zo spelen ze meer met letters om ons te verwarren

gerardvantol
gerardvantol8 aug. 2021 - 13:23

Gewoon zelf op de site van Postnl of DHL inloggen, of de app gebruiken. En daar dan kijken wat de stand van zaken is. Ik druk nooit op de ingebouwde links.

miennaamishaaz
miennaamishaaz11 jun. 2021 - 20:25

De nep SMS van postNL is nu extreem gevaarlijk, omdat extreem veel post vertraagt is [Waaronder een groot aantal examens]. Mischien kunnen jullie zoveel mogelijk hiervoor waarschuwen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!