Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Plannen voor '5-sterrenhotel' in de ruimte

30-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
WERELD_02.jpg
Toeristen die van comfort en een originele locatie houden, kunnen over vijf jaar vakantie vieren in een luxe ruimtehotel. Het Russische bedrijf Orbital Technologies is van plan een comfortabele module te maken die in een baan rond de aarde gaat. Dat maakte het bedrijf woensdag (lokale tijd) bekend.
Ruimtetoerisme bestond al, maar tot nog toe was het voor de recreërende ruimtereiziger behelpen met een oncomfortabele plek in het International Space Station (ISS), te midden van astronauten. Het toeristenprogramma van de ISS werd eerder dit jaar stopgezet wegens ruimtegebrek.
De plannen voor het hotel, die volgens het bedrijf al in de ontwerpfase zijn, moeten in 2015-2016 zijn gerealiseerd. ,,Een aantal Russische en Amerikaanse investeerders is geïnteresseerd in het project, dat honderden miljoenen dollars zal kosten'', aldus directeur Sergej Kostenko.
De eerste module moet twintig kubieke meter groot worden en vier cabines bevatten, geschikt voor zeven passagiers. Het Russische bedrijf Energia moet het ruimtehotel gaan bouwen, laat Orbital Technologies weten op de website.
Hoe duur een ruimtevakantie moet worden, is niet duidelijk. Wel zegt het bedrijf zich te richten op rijke toeristen en privébedrijven die onderzoek in het heelal willen doen.
ANP

Meer over:

diginieuws, hotel
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!