Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Phishingmails Betaalinstanties

31-01-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
12238 keer bekeken
  •  
Betaalmaatschappijen logo's

Nepberichten uit naam van betaalmaatschappijen als incassobureau's en creditcardmaatschappijen vinden steeds vaker hun weg naar de mailbox. Ook wordt de laatste tijd meer en meer misleid met zogenaamde cryptocurrency-aanbiedingen. Let goed op of de mails echt zijn en betaal nooit als je het niet vertrouwt. Neem contact op met het bedrijf waar je daadwerkelijk klant bent om te vragen of de mail echt is. Ook een nepmail ontvangen? Stuur 'm door naar kassa-online@bnnvara.nl.

Januari 2022

Trap niet in deze phishingmail die zogenaamd is verzonden uit naam van creditcardbedrijf ICS. De boodschap 'Online identificeren voor bestaande klanten' is nep. Online criminelen willen je verleiden om door te klikken, zodat zij jouw geld en gegevens kunnen buitmaken. Klik dus niet door. Bekijk het voorbeeld:

online identificeren ICS nep

Opgelet: de mail over 'Uw Twee-factor authenticatie' uit naam van creditcardbedrijf ICS is nep. Online criminelen zijn uit op je geld en gegevens. Klik niet op de links en verwijder deze nepmail. Bekijk het voorbeeld hieronder.

nepmail authenticatie ICS

Het is een nieuw jaar, maar phishingoplichters blijven onvermoeibaar doorgaan met hun malafide praktijken. Vanuit International Card Services (ICS) gaat onderstaande nepmail rond. In de mail heeft de creditcardmaatschappij zogenaamd een fiks bedrag gereserveerd op jouw creditcard die binnen enkele uren wordt afgeschreven. Dus wordt je gesommeerd snel te handelen en op een link te drukken die de reservering zal blokkeren en je wachtwoord zal veranderen. De reservering is nep, klik dus niet op de link in de mail en verwijder hem!

phishing mail geblurt

November 2021

Opgelet, uit naam van creditcarduitgever International Card Services (ICS) gaat een nepmail rond met de boodschap '3D Secure wachtwoord wijzigen gelukt.' Deze is verstuurd door online criminelen die uit zijn uit op jouw gegevens en geld. Klik dus niet op de link 'Mijn Card Online controleren' in deze nepmail, maar gooi 'm weg. Bekijk het voorbeeld:

Ics 3d wachtwoord phishing

September 2021

Opgelet, uit naam van creditcarduitgever International Card Services (ICS) gaat een nepmail rond met de boodschap 'Uw creditcard is geblokkeerd.'  Online criminelen zijn uit op jouw persoonlijke gegevens en geld. Klik niet op de link 'Mijn omgeving' in de phishingmail, maar gooi de mail weg.

ICS nepmelding

Juni 2021

ics uw gegevens zijn gewijzigd

April 2021

Trap niet in deze phishingmail uit naam van International Card Services (ICS). De boodschap 'Activeer uw dubbele beveiliging' is nep. Online criminelen zijn uit op jouw gegevens en geld. Klik niet op de link in de mail. Lees ook dit artikel: Ben je in phishing getrapt? Dit kun je doen

ICS-dubbele-beveiliging

Maart 2021

ICS nep gegevenscontrole

Oktober 2020

Mijn-vernieuwde-betaalpas-a
ICS aanmaning nep

Augustus 2020

persoonlijke gegevens nepmail-ICS

April 2020

uw actualisatie formulier ics2

Februari 2020

phishing ics vernieuwde activatie methode
ICS actualisatie phishingmail
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!