Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Pensioenfondsen en verzekeraars komen met eigen gedragscode

3 jul 2018
  •  
leestijd 1 minuten
geld_briefjes 930x520
Pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders hebben een eigen gedragscode opgesteld. De deelnemers van beleggersorganisatie Eumedion onderschrijven daarmee het toenemende belang van betrokken en verantwoord aandeelhouderschap.

5.000 miljard belegd vermogen

Bij Eumedion zijn 65 Nederlandse en buitenlandse institutionele beleggers aangesloten, waaronder Nederlands grootste pensioenfonds ABP, NN Investment Partners en Robeco. Samen hebben ze in totaal meer dan 5000 miljard euro aan belegd vermogen onder beheer.
De code treedt op 1 januari volgend jaar in werking en is door de opstellers tevens bedoeld om verantwoording af te leggen aan hun deelnemers en klanten over de wijze waarop zij als belegger invulling geven aan hun aandeelhoudersrechten en op de lange termijn waardecreatie van beursondernemingen bevorderen.
Ook verlangt de code van institutionele beleggers de bereidheid om, eventueel samen met andere institutionele beleggers, een constructieve dialoog aan te gaan met de Nederlandse beursondernemingen en met andere belanghebbenden. ANP

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!