Kassa

Pensioen handgeschreven bon nadert

29-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
politie-logo-360-210_18.jpg
De tijd dat agenten de gehate gele bon tevoorschijn toveren als ze iemand bekeuren, lijkt bijna voorbij. In onder meer Rotterdam, Gelderland en Amsterdam werken agenten al met smartphones met daarop een digitaal bonnenboekje. In januari vindt daarvan een evaluatie plaats. Als die positief uitpakt, kan de landelijke invoering nog volgend jaar plaatsvinden.
Experiment
Dat verwacht Edwin Delwel, die verantwoordelijk is voor de proeven met de smartphones. Hij zegt dat in het politievakblad Blauw. In 2009 experimenteerde een deel van de verkeershandhavingsteams al met handcomputertjes. Die proef was positief, omdat het aantal fouten in bonnen terugliep met 25 tot 30 procent. Ook zou het uitschrijven van een digitale bon veel minder tijdrovend zijn.
Geen bonnetje meer
Voor de burger heeft het digitale bonnenboekje ook gevolgen; de tijd dat ze een bonnetje als bewijs krijgen, is daarmee ook verleden tijd. ,,Het digitaal bonnenboek kan niet printen, dus een reçu van de bekeuring krijgt de burger niet. Daar is bewust voor gekozen, want anders zou je agenten toch weer uitrusten met een printer en papier'', vertelt een René Vollenbroek, programmamanager Buitengerechtelijke Afdoening in hetzelfde artikel.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!