Kassa

'Passagiers niet veilig op commerciële historische zeilschepen'

27-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zeilboot360210.jpg
Passagiers zijn niet veilig op commerciële traditionele zeilschepen. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) concludeert dat in de zogeheten bruinevlootsector van historische schepen veel mis is, onder meer op het gebied van kennis, onderhoud en veiligheid. De OVV nam deze sector onder de loep na het ongeluk met een historische tweemaster bij Harlingen vorig jaar, waarbij drie Duitse mannen om het leven kwamen.
Achterstand kennis
,,Bij de commerciële groei van de afgelopen decennia is een achterstand opgebouwd in kennis en kunde over veilig onderhoud van deze bijzondere schepen. Ook de certificering en het toezicht op de bruine vloot is onvoldoende: keuringsinstanties houden zich niet aan de wettelijke voorschriften en toezicht vanuit de Inspectie Leefomgeving en Transport ontbreekt'', schrijft de raad in het woensdag verschenen rapport.
Vorig jaar brak de voorste mast van een historische tweemaster uit 1898. Aan boord van het gehuurde schip waren twaalf Duitsers uit één familie en de schipper en zijn vrouw. De groep had een tripje gemaakt over de Waddenzee. OVV/ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!