Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Paspoort in het buitenland niet nog duurder'

12 nov 2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
paspoort 930 x 520
De regeringspartijen D66 en VVD willen dat het kabinet de kostenstijging voor het aanvragen of verlengen van een paspoort in het buitenland matigt. Zij dienen daarvoor een verzoek in bij de behandeling van de begroting voor 2019 van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Gemeenten kunnen reisdocumenten goedkoper aanbieden dan ambassades, omdat ze er veel meer uitgeven. Wie een paspoort in het buitenland aanvraagt is daardoor met een prijs van circa 130 euro veel duurder uit dan in Nederland zelf. Door de voorgenomen verhoging met ruim 27 euro zou dat verschil nog groter worden.

Helpen in plaats van tegenwerken

D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma wil daar met zijn VVD-collega Sven Koopmans een stokje voor steken, bevestigt hij na een bericht in het AD. Het kabinet zou de circa een miljoen Nederlanders in het buitenland moeten helpen in plaats van tegenwerken, vindt Sjoerdsma. ,,Sommigen moeten al duizenden kilometers afleggen en vliegtickets betalen om bij de dichtstbijzijnde ambassade te komen voor het verlengen van hun paspoort.” ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar