Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Pas op voor oplichting: 'pakketfraude'

23-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
681 keer bekeken
  •  
pakketje_02.jpg
Een nieuwe manier van oplichten: pakketfraude. Op Facebook worden gebruikers gewezen op een nieuwe manier van oplichting met behulp van een pakket van Wehkamp. De oplichters bestellen voor honderden euro's en laten dit bezorgen op een willekeurig adres. Het pakket wordt vervolgens door de oplichters met een smoes opgehaald.
Pakket aannemen
Het pakket staat op een andere naam dan bij het adres hoort. Degene die het pakket aanneemt (en denkt dat het pakket misschien door iemand anders in huis is besteld) krijgt een telefoontje of iemand aan de deur die zegt het pakket op te komen halen. Gevolg is dat het pakket in handen van de oplichters is en degene die het in ontvangst neemt later een rekening gestuurd krijgt op het ontvangstadres.
Contact opnemen
Neem geen pakketten aan waarvan je niet weer voor wie het is, waar een andere (onbekende) naam op staat of als het adres verkeerd geschreven is. Mocht u wel een 'fraudepakket' hebben aangenomen, neem dan contact op met de organisatie waarvan het pakket afkomstig is. Geef het pakket niet mee aan onbekenden die om het pakket komen vragen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!