Kassa

Parkeer je elektrische fiets niet in de volle zon, adviseert de ANWB

08-06-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
19697 keer bekeken
  •  
fiets e-bike hitte 1127 accu

Het zonnige weer gaat de komende dagen gepaard met hoge temperaturen. Ga je op pad met de elektrische fiets? Parkeer deze dan niet in de volle zon, raadt de ANWB aan. "In het algemeen kunnen accu's slecht tegen langdurige hitte", legt een woordvoerster uit. "Dat geldt ook voor fietsaccu's."

Dit weekend kunnen lokaal tropische temperaturen op de thermometer verschijnen. Mensen die een e-bike hebben met een accu die eruit kan, doen er goed aan deze eruit te halen en koel en in de schaduw op te bergen, raadt de ANWB aan. Zit de accu in het frame van de fiets? Stal dan de complete fiets in de schaduw, om pech met de e-bike voor te zijn.

Ook meer pech met auto verwacht

Ook automobilisten moeten goed letten op hun accu, die door het warme weer harder moet werken om de motor te koelen. Dynamo's en airco's moeten met warmer weer ook harder werken en kunnen voor problemen zorgen bij automobilisten dit weekend, waarschuwt de verkeersdienst. De ANWB verwacht vooral dat accu's niet zullen werken. De Wegenwacht gaat uit van tien procent meer pechmeldingen dit weekend door het zomerse weer. 

Extra wegenwachten paraat

Bij eerdere hittegolven in het land waren ook veel autoproblemen. Extra Wegenwachten zullen paraat staan om de extra meldingen op te vangen, zegt de woordvoerster. "Wegenwachten op motoren en fietsen worden zoveel mogelijk ingezet in de drukke (strand) gebieden." Door het zomerse weer verwacht de ANWB dat mensen laat in de avond ook nog op pad zijn. "De Wegenwacht houdt er rekening mee dat de drukte tot in de avond aanhoudt", aldus de woordvoerster. 

“Neem water mee als je op weg gaat” 

De ANWB raadt mensen aan om goed voorbereid op weg te gaan. "Een flesje drinken is zeker aan te raden. Vertrek ook op tijd, zeker richting de kust. En controleer de verkeersinformatie."

Bron: ANP/ANWB

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

scheffers
scheffers9 jun. 2023 - 17:30

Zonnepaneeltje op je accu, zou ook een goed idee zou zijn.

marijke77
marijke779 jun. 2023 - 10:51

mogen elektrische auto`s wel in de zon. maak meer parkeerplekken met zonnepanelen erboven, 2 vliegen in 1 klap. En er hoeven dan geen grote zonneparken in weilanden etc.

Herman Brinkman
Herman Brinkman9 jun. 2023 - 9:21

Ben je van plan om gebruik te maken van de geweldige korting van Promovendum als je je autoverzekering aldaar wilt onderbrengen? Wij kregen zelfs 25% korting op onze (al lage) 'veilig rijden' ANWB autopremie. Een jaar later prolongeerde onze verzekering en werden wij geconfronteerd met een premieverhoging van +/- 33 %! Slim bezig, Promovendum. Uiteraard de polis per direct opgezegd. Kortom, wees gewaarschuwd.

2 Reacties
keesera
keesera9 jun. 2023 - 12:11

Vandaar ook hun slogan: Promovendum…voor hoger opgeleiden! Dan begrijpt u gelijk hoe ‘sociaal’ die doorgestudeerde talenten zijn!

keesera
keesera9 jun. 2023 - 12:59

‘Slim bezig?’ De slogan van Promovendum is niet voor niets: ‘Verzekeringen voor hoger opgeleiden’. Veel van deze doorgestudeerde talenten -op wie Promovendum zich hiermee richt- hebben nauwelijks oog voor hun sociale omgeving en hoeven ook niet dagelijks in hun portemonnee te kijken. En daar voelen deze veelal ‘maatschappelijk verhevenen’ zich wel bij.

sjoerd65
sjoerd659 jun. 2023 - 8:46

Fietsen is wel goed voor de accu als het zonnetje schijnt? Of is het beter om bij zonnig weer de fiets in de schaduw te laten staan? 😁

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!