Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Paasomzet supers hoger dan ooit tevoren'

14-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
supermarkt1_13.jpg
De Nederlandse supers rekenen deze week op een recordomzet van 780 miljoen euro. Dat is 1,8 procent meer dan vorig jaar in de week voorafgaand aan Pasen aan de kassa werd afgerekend, maakte het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) maandag bekend.
Barbecueschotels
In een gemiddelde week zetten supers zo'n 650 miljoen euro om, maar tijdens de feestdagen wordt altijd meer uitgegeven. Het CBL voorziet dat vooral de barbecueschotels in trek zullen zijn, dankzij de goede weersverwachtingen. ,,Mensen gaan lekker barbecuen en kokkerellen. Niet alleen geven ze meer geld uit aan het paasontbijt en de paasbrunche, maar ook aan gourmetschotels, paasdiners, en etenswaren als asperges, rollades, speciaal paasbrood, en paaseitjes'', aldus een woordvoerster van de koepelorganisatie van supermarkten.
Uitgebreid assortiment
Supermarktdeskundige Joop Holla van GfK heeft er een hard hoofd in dat de supers dit jaar meer omzetten. ,,Vorig jaar was extreem goed doordat Pasen zo vroeg viel. Als Pasen vroeg valt ligt de omzet altijd hoger, dit jaar valt het juist erg laat'', aldus Holla. Dat negatieve effect wordt volgens hem deels goedgemaakt doordat de supers hun paasassortiment flink hebben uitgebreid met luxe huismerkproducten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!